Wesele bez wiejskiego stołu? Nie ma mowy

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ślub i wesele ma się raz w życiu. Co więcej, każdej Młodej Parze zależy na tym, aby wszystko było udane w stu procentach. Aby rzeczywiście się tak stało, to obowiązkowo wszystko musi być zaplanowane od A do Z. Innej możliwości nie ma.

Raczej spontaniczne decyzje, które podejmowane są w pośpiechu w tym wypadku nie przejdą. Co więcej przygotowania do wesela powinny być rozpoczęte stosunkowo wcześnie. U niektórych par jest to nawet kilka lat przed wyznaczoną datą. Im ma się więcej czasu, tym więcej pomysłów przyjdzie do głowy. To co wymyśli się na wesele i zrealizuje jest także uzależnione od tego co obecnie jest modne i na czasie. W dzisiejszych czasach totalnie na czasie jest wiejski stół.

W zasadzie pojawia się on teraz nie tylko na stricte wiejskich weselach, ale także na każdym innym. Jest po prostu modny. Wiejski stół to nie tylko smaczne jedzenie, ale także pewnego rodzaju dodatkowy wystrój wesela. Gdy poprzegląda się troszkę strony internetowe to bez problemu znajdzie się wiele pomysłów na sam wygląd wiejskiego stołu. Należy tylko się zdecydować jaki styl jak i także jakie zestawienie stołu odpowiada Młodej Parze najbardziej.

W co należy zaopatrzyć wiejski stół?

Dach stoły jest pokryty najczęściej strzechą. W parze z pożywieniem daje naprawdę niesamowity efekt. Na wiejski stole (jak sama nazwa wskazuje) znajdują się same wiejskie wyroby. Do wyrobów tych z całą pewnością należy: kaszanka, kiełbasa wiejska, boczek, salceson, kabanosy, schab pieczony, szynka z nogą, pasztetowa, pasztet, smalec, ogórki kiszone, piwo w beczce, chleb wiejski, żubrówka czy też bimber. Oczywiście produktów tych jest znacznie więcej. Im więcej jest jedzenia tym lepiej. Taka właśnie króluje zasada. Wszyscy weselni goście na pewno z olbrzymią przyjemnością skosztują czegoś, czego nie jedzą na co dzień i jest dla nich totalną odmiennością. Są to także produkty, na które nie każdy sobie może w swoim codziennym i zabieganym życiu pozwolić.

Z reguły na weselach jest tak, że ze stołu wiejskiego znika wszystko w mig. Bardzo często zdarza się tak, że restauracje weselne czy też lokale mają już wiejski stół w swoim menu weselnym. Jednak jeżeli ktoś jest kreatywny oraz pomysłowy, to sam może sobie zorganizować właśnie taki wiejski stół. Dodatkową opcją jest możliwość wynajęcia firmy, która w bardzo profesjonalny sposób stoły wiejskie wykonuje. Na wiejskim stole zdecydowanie nie może zabraknąć bimbru własnej roboty, czyli trunku stworzonego z myślą o prawdziwych mężczyznach. Pod uwagę należy wziąć fakt, że bimber na weselach może nieść za sobą dosyć niemiłe sytuacje.

Pozostaje jedynie wierzyć, że akurat męska część weselnych gości potrafi raczyć się danym trunkiem jak najbardziej z głową. To z jakiej opcji się skorzysta zależy tylko i wyłącznie od Młodej Pary. Tylko i wyłącznie Para Młoda decyduje jak ma przebiegać ich wesele i nikt do ich decyzji w żadnym wypadku nie powinien się wtrącać.

Więcej informacji
Artykuł przygotowany został we współpracy z firmą Wędliny z Dębiny przygotowującą mięsa na różne okazje.
Radosław Pawliński

Radosław Pawliński

Rodowity śremianin, z miastem związany całym sercem. Administrator infrastruktury obsługującej portal naszsrem.pl i pasjonat nowych technologii spod różnych znaków. Entuzjasta IT od pierwszego zetknięcia z komputerem. Pierwsze kroki w internecie stawiał jeszcze w czasach dominacji 0202122. Gadżeciarz. Zafascynowany wolnym i otwartym oprogramowaniem. Zapalony kibic sportowy.

Zostaw komentarz

Dołącz do Newslettera