Jaką drogę pokonuje herbata Loyd zanim trafi do naszej filiżanki?

0
Jaką drogę pokonuje herbata Loyd zanim trafi do naszej filiżanki?

Czy zastanawiałeś się kiedykolwiek nad tym, skąd pochodzi twoja ulubiona herbata? Dziś przyjrzymy się bliżej temu, skąd pochodzą herbaty Loyd i jaką pokonują drogę, zanim możemy się zachwycić ich smakiem.

Afrykański klimat zaklęty w herbacie

Nie raz i nie dwa, by zagościć w Twojej filiżance, herbata Loyd pokonuje tysiące kilometrów. Najdokładniej wyselekcjonowane liście połączone zostają z dopasowanymi do nich dodatkami i oto ona – pyszna herbata.

Tak właśnie było w przypadku Dark Kenya, czyli czarnej herbaty, która przybyła do nas wprost z afrykańskich plantacji. W jej smaku poczujesz na pewno gorące słońce i suche powietrze, które ogrzewały jej długie liście.

Smak indyjskich krain

Kompozycja Rich India bazuje na listkach pochodzących z krzewów, które rosną na brzegu Brahmaputry – rzeki w dalekich Indiach, ciągnącej się w cieniu najwyższych gór świata. Delikatny smak doceni każdy smakosz herbaty!

Paragwajskie korzenie Yerba Mate

Yerba Mate to rodzaj niezwykle pobudzającego naparu – znacznie zdrowszego niż kawa. Yerba pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie Indianie Guarani i Keczu parzą od lat liście ostrokrzewu paragwajskiego. Napój ma także tę właściwość, że pomaga w walce z upałami i niesamowicie orzeźwia, o czym warto pamiętać podczas upalnego lata.

W ofercie Loyd odnajdziesz smak Yerba Mate zamknięty w piramidkach wraz z figą i grejpfrutem, z granatem i aloesem, z miętą i trawą cytrynową lub z mandarynką.

Nowozelandzka manuka

Chociaż w herbacie najważniejsze są liście wykorzystywane do tworzenia suszu, warto wspomnieć też o stosowanych dodatkach. Zwłaszcza jeżeli tak jak herbata Loyd – napar z ziół w przystępnej formie łączy z czymś tak egzotycznym jak miód manuka. Ten niecodzienny składnik pochodzi z Nowej Zelandii, gdzie rosną wiecznie zielone krzewy. Tylko przez cztery tygodnie w całym roku kwitną i tylko w tym okresie może powstać miód o wyjątkowym, lekko ostrym smaku.

Ten nowozelandzki przysmak wzbogaca smak kilku herbat Loyd: z cytryną, rumiankiem i kardamonem, z żurawiną, maliną i imbirem oraz z miętą i kwiatem pomarańcz. Na który się skusisz następnym razem?

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.