Rekord Polski w gotowaniu barszczu pobity. Nowy rekord, to 307 litrów.
Podczas przebojowej nocy Sylwestrowej, która odbyła się na Targowisku Miejskim w Śremie ustanawiany był Rekord Polski w gotowaniu barszczu. Wszystkim pomagała uczestniczka programu Masterchef Marta Ignasiak-Kciuk.
Rekord Polski w gotowaniu barszczu pobity. Nowy rekord, to 307 litrów.
Poprzedni rekord wynosił 300 litrów. W tej chwili aktualny rekord we wspólnym gotowaniu barszczu wynosi 307 litrów.
Oprócz wspólnego gotowania barszczu podczas Sylwestrowej nocy, na mieszkańców czekały liczne konkursy kulinarne. Całą imprezę w rytmach Hitów lat 80 i 90-tych poprowadził znany z telewizji aktor Przemysław Cypryański (znany na przykład z toli Kuby Ziobera w serialu „M jak miłość”).
Burmistrz Śremu Adam Lewandowski zapewniał, że cała impreza będzie prawdziwym szaleństwem w samym centrum naszego miasta! No cóż… ogólnie szaleństwa nie było, ale muzyka i barszcz pierwsza klasa 😉
Filip A u Ciebie ile było ? 😀
Nie wiem ale jakby policzyć buraki wrzucone do stawu to chyba rekord świta pobity.
Na stole waza, a w wazie barszcz,
A w barszczu uszka, a w uszkach – farsz,
Farsz oraz farsa, farsa i tragizm –
Potomków Warsa, potomków Sawy.
Barszcz ok, muzyka ok, prowadzący ok. Niby wszystko w szczegółach ok, ale impreza ogólnie niestety na 2 z minusem.