Rekord Polski w gotowaniu barszczu pobity. Nowy rekord, to 307 litrów.

Podczas przebojowej nocy Sylwestrowej, która odbyła się na Targowisku Miejskim w Śremie ustanawiany był Rekord Polski w gotowaniu barszczu. Wszystkim pomagała uczestniczka programu Masterchef Marta Ignasiak-Kciuk.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Rekord Polski w gotowaniu barszczu pobity. Nowy rekord, to 307 litrów.

Poprzedni rekord wynosił 300 litrów. W tej chwili aktualny rekord we wspólnym gotowaniu barszczu wynosi 307 litrów.

Oprócz wspólnego gotowania barszczu podczas Sylwestrowej nocy, na mieszkańców czekały liczne konkursy kulinarne. Całą imprezę w rytmach Hitów lat 80 i 90-tych poprowadził znany z telewizji aktor Przemysław Cypryański (znany na przykład z toli Kuby Ziobera w serialu “M jak miłość”).

Burmistrz Śremu Adam Lewandowski zapewniał, że cała impreza będzie prawdziwym szaleństwem w samym centrum naszego miasta! No cóż… ogólnie szaleństwa nie było, ale muzyka i barszcz pierwsza klasa 😉

https://www.facebook.com/naszsrem/videos/1300048506724722/

Podobne wpisy

4 komentarze

Leave a Reply to Michał MarciniakCancel reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.